Természetes kövek

Tartósságuk és természetességük  miatt nagyon népszerű burkoló elemek, fával kombinálva szemet gyönyörködtető látványban lehet részünk.

A gránitot otthonunkban leggyakrabban a konyhában falburkolatként és munkapult formájában használjuk.  Népszerűségét az életre szóló tartósságának és könnyű takaríthatóságának köszönheti.

A gránit munkapultot  olaj és az egyéb foltok beivódása ellen speciális szerrel impregnálják , így egy szinte mindennel szemben ellenálló könnyen takarítható réteg képződik, impregnálás nélkül, a foltok beivódnak nehezen vagy egyáltalán nem eltüntethetőek.

A mészkő és a márvány ellentéte a gránitnak.  Könnyen sérül, könnyen karcolódik. Speciális tisztítószerrel kell takarítani, a sav és a lúg mattá teszi, a felületére kerülő foltokat minél előbb fel kell takarítani. A márvány leggyakrabban járólapként funkcionál, mivel a felülete könnyen sérül, a berendezési tárgyakat nem lehet húzni rajta.  Napi takarításnál nem igényel túl sok odafigyelést, elég nedves ronggyal áttörölni.

A természetes kövekkel berendezett lakás nagyon szép, a kövek tulajdonságát ismerve időtálló befektetés, még a dédunoka is élvezheti a gránit a márvány szépségét

Kezdőlap                         Kapcsolat                           Vissza a lap tetejére